کشاورزان آفریقایی ممکن است قهوه کافی برای بحران آب و هوا بخورند

زیروبوه: اول خبر بد. دو نوع قهوه ای که بیشتر ما می نوشیم – عربیکا و روبوستا – در عصر تغییرات آب و هوایی در معرض خطر جدی قرار دارند.

حالا خبر خوب. کشاورزان یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده قهوه آفریقا، گونه های دیگری را پرورش می دهند که بهتر در برابر گرما، خشکسالی و بیماری هایی که به دلیل گرمایش جهانی بزرگ شده اند، مقاومت می کنند.

سال‌ها است که آن را با کیسه‌های روبوستای ارزان‌قیمت مخلوط می‌کنند. امسال، آنها سعی دارند آن را با نام واقعی خود به دنیا بفروشند: Liberica excelsa.

گولوبا جان، یک کشاورز قهوه در نزدیکی شهر زیروبوه در مرکز اوگاندا، گفت: «حتی اگر گرمای بیش از حد وجود داشته باشد، خوب است. در چند سال گذشته، چون درختان روبوستای او در برابر آفات و بیماری ها تسلیم شده اند، او درختان لیبریکا را جایگزین آنها کرده است. جان در 6 هکتار خود اکنون فقط 50 روبوستا و 1000 لیبریکا دارد.

او هم می نوشد. او می‌گوید که معطرتر از روبوستا، «خوشمزه‌تر» است.

کاترین کیوکا، متخصص قهوه در سازمان ملی تحقیقات کشاورزی، Liberica excelsa را “نوعی قهوه نادیده گرفته شده” نامید. او بخشی از یک آزمایش برای معرفی آن به جهان است.

اگر کار کند، می‌تواند درس‌های مهمی برای کشاورزان قهوه در جاهای دیگر داشته باشد و اهمیت انواع قهوه‌های وحشی را در جهان گرم‌تر نشان دهد. Liberica excelsa بومی مناطق گرمسیری آفریقای مرکزی است. این گیاه برای مدتی در اواخر قرن نوزدهم قبل از اینکه از بین رفت، کشت شد. سپس تغییرات آب و هوایی به وقوع پیوست. پرورش دهندگان بار دیگر لیبریکا را احیا کردند. کیووکا گفت: “با تغییرات آب و هوایی، ما باید به گونه های دیگری فکر کنیم که می توانند این صنعت را در سطح جهانی حفظ کنند.”

در حال حاضر، هدف رشد Liberica excelsa با کیفیت بالا برای صادرات است.

سرویس خبری NYT

Deogratius Ocheng گیلاس قهوه را از درختان Liberica خود در روستای Nambi، اوگاندا می چیند.

Volcafe، یک شرکت تجارت جهانی قهوه، امیدوار است امسال تا 3 تن را به دستگاه‌های مخصوص برشته‌کاری خارج از کشور، از جمله در بریتانیا و ایالات متحده، ارسال کند.

در حالی که عربیکا و روبوستا دو گونه قهوه هستند که به طور گسترده کشت می شوند، بیش از 100 گونه در طبیعت رشد می کنند. یک رقم لیبریکا به مدت یک قرن در آسیای جنوب شرقی کشت می شود.

گونه دیگر Liberica excelsa است که بومی مناطق پست اوگاندا است. در مقایسه با روبوستا، که بومی اوگاندا نیز هست و گونه غالب قهوه در این منطقه رشد می‌کند، لیبریکا زمان بیشتری برای بلوغ و تولید میوه دارد.

برج لیبریکا بر فراز روبوستاها. ارتفاع هر درخت می تواند تا 8 متر (حدود 26 فوت) برسد، بنابراین کشاورزان برای برداشت آنها باید خود را روی نردبان های بامبو بالا ببرند. در غیر این صورت آنها باید درختان را هرس کنند تا شاخه های آنها گسترده شود و نه بالا.

حدود 200 کشاورز لیبریکا را در جیب‌های کوچک پرورش می‌دهند، آن را همراه با برداشت روبوستا به تاجران محلی می‌فروشند و قیمت‌های روبوستا را دریافت می‌کنند. کیووکا گفت که احساس می‌کند کشاورزان «فریب خورده‌اند».

لیبریکا عطر قوی تری دارد و قهوه ای با کیفیت بالاتر است. کشاورزان باید قیمت های بالاتری می گرفتند.

در سال 2016، او آرون دیویس، دانشمند قهوه از باغ گیاه شناسی سلطنتی در کیو، انگلستان، را به زیروبوه دعوت کرد. او ابتدا شک داشت. او گفت که لیبریکا را در جای دیگری چشیده بود و متوجه شد که آن را شبیه “سوپ سبزیجات” کرده بود.

اما روز بعد، لوبیاهای زیروبوه را در اتاق هتلش آسیاب کرد. بله، یک محقق قهوه همیشه هنگام سفر یک آسیاب قابل حمل بسته بندی می کند.

او فکر کرد: «در واقع، این بد نیست. پتانسیل داشت.

دیویس با خطرات پیش روی قهوه بیگانه نیست. تحقیقات او نشان داده است که تغییرات آب و هوایی و جنگل زدایی بیش از نیمی از گونه های قهوه وحشی جهان را در معرض خطر انقراض قرار داده است.

کیووکا و دیویس با هم همکاری کردند. آنها کشاورزان را تشویق می کنند تا برداشت و خشک کردن محصول لیبریکا خود را بهبود بخشند. به جای اینکه آنها را با دانه های روبوستا بریزند، لیبریکاها را جداگانه می فروختند. اگر استانداردهای خاصی را رعایت می کردند، قیمت بیشتری دریافت می کردند.

آنها در ماه دسامبر در مجله علمی Nature نوشتند: «در دنیای گرم‌تر و در دوره‌ای که با اختلال در زنجیره تأمین مواجه است، قهوه لیبریکا می‌تواند به عنوان یک گیاه اصلی محصول دوباره ظاهر شود.

در حال حاضر یک محصول عمده در باغ های Deogratius Ocheng است.

هنگامی که باران کم است، مانند سال گذشته، 2 هکتار از روبوستای او آسیب دید. برگها پژمرده شدند. گیلاس ها درست شکل نگرفتند. همین مشکلات بیشتر اوگاندا را گرفتار کرده است، جایی که روبوستا گونه غالب است.

به گفته اداره توسعه قهوه اوگاندا، انتظار می رود صادرات امسال در مقایسه با سال گذشته کمتر باشد. خشکسالی و آفات مقصر هستند. اگر او تنها به روبوستا تکیه می کرد، اوچنگ گفت: “من در فقر شدید به سر می بردم.”

خوشبختانه او 2 هکتار دیگر لیبریکا داشت.

طعم Liberica excelsa وقتی خشک، پوست کنده و برشته می شود چگونه است؟ دیویس آن را “صاف” و “آسان نوشیدن” نامید. عطر آن سنگین است و نسبت به روبوستا کافئین کمتری دارد.

او گفت: «این بوژوله نوو است. “خیلی نرم است.”