تولید ناخالص داخلی انتظارات اقتصاددانان را در سه ماهه اول، که توسط مخارج مصرف کننده تقویت شده بود، بیشتر کرد. صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که چین در پنج سال آینده بزرگترین کمک کننده به تولید جهانی خواهد بود، حتی اگر هند به عنوان پرجمعیتترین کشور جهان از آن پیشی بگیرد.
آرژانتین نرخ بهره را 300 واحد افزایش داد زیرا تورم 100 درصد بود. فشار قیمت همچنان در بریتانیا نیز بالاست، اما با سرعتی حدود یک دهم افزایش می یابد.
در اینجا برخی از نمودارهایی که این هفته در بلومبرگ در مورد آخرین تحولات اقتصاد جهانی ظاهر شد، آمده است:
آسیا
اقتصاد چین در سه ماهه اول با سریعترین سرعت در یک سال گذشته رشد کرد و پکن را در مسیر رسیدن به هدف رشد خود برای سال 2023 بدون افزودن محرکهای عمده قرار داد و در عین حال به مهار اقتصاد جهانی در برابر رکود نیز کمک کرد. تولید ناخالص داخلی در سه ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل 4.5 درصد افزایش یافت و از انتظارات اقتصاددانان پیشی گرفت. در ماه مارس، فروش خرده فروشی 10.6 درصد به صورت سالانه افزایش یافت که بیشترین میزان از ژوئن 2021 بود.
طبق نظرسنجی بلومبرگ، اقتصاد کره جنوبی احتمالاً در ابتدای سال به رکود نزدیک شده است، زیرا رشد کندتر جهانی باعث کاهش صادرات و کاهش مجدد ارز به تورم صورت حساب واردات این کشور شده است.
بر اساس داده های سازمان ملل متحد، هند از چین به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان پیشی گرفته است. بر اساس برآوردهای اواسط سال 2023، جمعیت هند از 1.4286 میلیارد نفر فراتر رفت که کمی بیشتر از جمعیت 1.4257 میلیارد نفری چین است. هند که نیمی از جمعیت آن زیر 30 سال سن دارند، قرار است در سالهای آینده سریعترین رشد اقتصادی جهان را به خود اختصاص دهد.جهان
طبق گزارش صندوق بینالمللی پول، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد جهانی خواهد داشت و سهم آن دو برابر ایالات متحده خواهد بود. انتظار می رود برزیل، روسیه، هند و چین تقریباً 40 درصد از رشد جهان را تا سال 2028 اضافه کنند.
بانکهای مرکزی بزرگ ممکن است در تلاش برای مهار تورم باشند، اما حداقل به سمت هدف دیگری پیشرفت میکنند: صحبت ساده. بر اساس تحقیقات اقتصاددانان بانک فرانسه، مردم برای درک بیانیه سیاست پولی فدرال رزرو از زمان بررسی توسط مقامات در آگوست 2020 به پنج سال آموزش کمتر نیاز دارند.
بانک مرکزی آرژانتین پس از افزایش تورم سالانه در ماه مارس و کاهش ذخایر ارز خارجی، در حالی که اروگوئه اولین کشور هدفمند تورم آمریکای جنوبی بود که شروع به کاهش هزینه های استقراض کرد، بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره معیار خود را 300 واحد پایه افزایش داد. بانک نامیبیا برای اولین بار در سال جاری از سیاست پولی آفریقای جنوبی منحرف شد و اندونزی نرخ بهره را بدون تغییر باقی گذاشت.
اروپا
نرخ تورم بریتانیا در ماه مارس به طور سرسختانه دو رقمی باقی ماند، یک قرائت شگفت آور قوی دیگر که زمینه افزایش بیشتر نرخ بهره در بانک انگلستان را تقویت خواهد کرد. شاخص قیمت مصرف کننده نسبت به سال گذشته 10.1 درصد افزایش یافت که ناشی از قوی ترین افزایش قیمت مواد غذایی در بیش از چهار دهه گذشته است.
بر اساس نظرسنجی بلومبرگ از اقتصاددانان، بانک مرکزی اروپا قرار است قبل از پایان دادن به تهاجمی ترین دوره انقباض پولی در تاریخ خود، سه چهارم واحد افزایش نرخ بهره را در ماه های می، ژوئن و جولای ارائه کند.
محمولههای محصولات کشاورزی اوکراین در دریای سیاه روز چهارشنبه پس از توقف کوتاه دیگری که نگرانیهای جدیدی را در مورد محمولههای آتی صادرکننده کلیدی ایجاد کرد، از سر گرفته شد. آخرین توقف – که پس از هفته گذشته مشابه اتفاق افتاد – نشان دهنده عدم اطمینان در مورد قرارداد صادرات غلات است که روسیه تهدید کرده است در صورت حل نشدن مسائل مربوط به غلات و کودهای شیمیایی خود تا اواسط ماه مه، از آن خارج خواهد شد.
ایالات متحده
کارگران ایالات متحده شروع به مشاهده افزایش دستمزدها سریعتر از تورم کردهاند که قدرت خرید آنها را تقویت میکند و به فدرال رزرو دلیلی برای افزایش مجدد نرخ بهره در ماه آینده میدهد.
در بازار مسکن ایالات متحده که به دلیل نرخ های بهره به شدت بالاتر منحرف شده است، سازندگان خانه دارای چیزی هستند که خریداران به دنبال آن هستند: موجودی. خریداران شروع به هجوم به دفاتر فروش سازندگان کردهاند، جایی که پیشنهادات تخفیفها و نرخهای خرید به قدری سخاوتمندانه است که اغلب خرید نو ارزانتر از خرید قبلی است.
بازارهای نوظهور
سیاست گذاران آمریکای لاتین که جهان را به سمت افزایش شدید نرخ بهره پس از همه گیری هدایت کردند، اکنون به سرمایه گذاران هشدار می دهند که نبرد آنها با تورم بیشتر از حد انتظار طول خواهد کشید. در رویدادهای پشت درهای بسته و علنی در طول یک هفته نشستهای بلندپایه در واشنگتن، مقامات ارشد اقتصادی منطقه به امید پایان قریبالوقوع سیاستهای پولی فشرده آب سردی کردند.
ده سال پس از فروپاشی کارخانه پوشاک رانا پلازا در بنگلادش، بسیاری از کارهایی که با شور و شوق رفرمیستی آغاز شد، هنوز در سرتاسر آسیای جنوبی و دیگر مراکز تولید پوشاک در آمریکای لاتین و آفریقا انجام می شود. اقتصاد صنعت مد در برابر افرادی که بیشتر لباسهای دنیا را تولید میکنند، انباشته شده است.